Ανεμοδείκτης 31-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2718

ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ οι προσφορές για το έργο της κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση του Ξηροποτάμου που είχε εντάξει για χρηματοδότηση από το ΕΠ η Περιφέρεια ΑΜΘ, όπως έκανε γνωστό ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας Στέλιος Μελλισινός. Όπως είπε ωστόσο, το έργο δεν προβλέπει την ύπαρξη κρασπέδων και μάλιστα τα απαγορεύει, προσθέτοντας ότι επειδή πρόκειται για την δυτική είσοδο της Δράμας και ίσως θα έπρεπε ο Δήμος Δράμας να κατασκευάσει τα κράσπεδα και τα πεζοδρόμια ένθεν και ένθεν της οδού από την Λαυρεντιανή Μονή μέχρι το σημείο όπου θα κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος. Απο την πλευρά της Δημοτικής Αρχής πάντως ειπώθηκε ότι το θέμα θα εξετασθεί. Ο κ. Μελισσινός είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών από το 2ο Γυμνάσιο μέχρι και το πάρκο των Κομνηνών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την καθίζηση των φρεατίων στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας ανέφερε ότι υπάρχει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυστακίδης τις προηγούμενες ημέρες. Πρόσθεσε ότι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το νερό απο την σκεπή αντί να μαζεύεται στα φρεάτια και να διοχετεύονται στην αποχέτευση, κατευθύνονται στο υπόγειο του κτιρίου που φιλοξενεί το Μουσικό Σχολείο της Δράμας. Τα νερά περνούν μέσα από σωληνώσεις των καλωδίων που έχουν μεγάλες τάσεις όπως εξήγησε και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ενδεχομένως πρόβλημα κάτι που όλοι απεύχονται. Πρέπει όπως σημείωσε να δει το θέμα ο Δήμος Δράμας καθώς οι βροχές λόγω του φθινοπώρου πλησιάζουν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας κ. Αθανάσιο Σέρτη για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Παρανεστίου, σε θέματα τάξης και αστυνόμευσης είχε χθες ο Δήμαρχος Αναστάσιος Καγιάολγου. Η συνάντηση όπως είπε αργότερα ήταν εγκάρδια και πολύ εποικοδομητική. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που είχε σημείωσε ότι συζητήθηκαν και προβλήματα που παρουσιάζονται στους πολίτες της περιοχής.

ΣΕ ενίσχυση του προσωπικού με αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς θα προχωρήσει το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Παρανεστίου και μάλιστα σύντομα διαβεβαίωσε χθες ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κώστας Μπλούχος λέγοντας ότι υπάρχει συνεργασία με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο θέμα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επαφές με παράγοντες για την αναβάθμιση της δομής του ασύλου που λειτουργεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

ΤΗΝ προσπάθεια, το εξωτερικό ογκολογικό ιατρείο που θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο της Δράμας να γίνει σύντομα Μονάδα Χημειοθεραπείας ανακοίνωσε ο ογκολόγος του Θεαγενείου που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς στο νέο ιατρείο του Νοσοκομείου μία φορά την εβδομάδα, κ. Δημήτρης Κασαράκης. Θυμίζουμε ότι η απόφαση για την λειτουργία του νέου ιατρείου λήφθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες χάρη και στην συνδρομή της 4ης ΥΠΕ. Την λειτουργία του νέου ιατρείου που δημιούργησε αίσθημα ικανοποίησης αλλά και προσδοκίες είχε ανακοινώσει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη αυτή.

ΠΕΡΑ από τις έκτακτες προσλήψεις για την Ονειρούπολη και για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, η ΔΕΚΠΟΤΑ θα προχωρήσει και σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της όπως μαθαίνουμε. Τουλάχιστον αυτός είναι ο σχεδιασμός που έγινε γνωστός τις προηγούμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ