Απάντηση στο άρθρο «Οι εικόνες της Αγίας Σοφίας»

0
1726

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου η εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας στη στήλη Προς συζήτηση… δημοσίευσε άρθρο του κ. Βασίλη Τσιαμπούση με θέμα: «Οι εικόνες της Αγίας Σοφίας».
Τηλεφωνική απάντηση στον κ. Βασίλη Τσιαμπούση σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο έδωσε ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού της Δράμας, πατήρ Ευάγγελος Μουτόπουλος.

Ο π. Ευάγγελος Μουτόπουλος διευκρίνισε ότι:
Α) Η τοποθέτηση των δύο εικόνων της Αγίας Σοφίας στον μητροπολιτικό ναό της Δράμας ήταν εξαρχής λύση προσωρινή. Μετά την περάτωση των έργων στον ναό της Αγίας Σοφίας οι δύο εικόνες θα επανέλθουν στον «δικό» τους χώρο.
Β) Η μετακίνηση των δύο ογκωδών προσκυνηταρίων μετά των δύο εικόνων –της «Θρηνωδούσης Θεοτόκου» και του Αγίου Φανουρίου–, από τον πρόναο του μητροπολιτικού ναού της Δράμας, αποφασίστηκε για καθαρά πρακτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, έγινε για εξασφάλιση χώρου για τη μετακίνηση των προσκυνητών, ιδία όσων θα εισέρχονται με αναπηρικά καρότσια, όταν κατασκευαστεί κεκλιμένη ράμπα εξωτερικά του ναού.
Γ) Στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δύο εικόνες, χωρίς τα προσκυνητάρια, θα αναρτηθούν σε άλλες θέσεις στον ναό, ώστε να μπορούν να τις προσκυνούν οι πιστοί.

 

«Χ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!