Διαψεύδει ο Στέργιος Ηλιόπουλος τις δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.

0
2576

«Ουδέποτε υπέγραψα ή συμφώνησα σε απόφαση για διακοπές υδροδότησης που αφορούν οφειλές άνω των 300 ευρώ. Τέτοια ομόφωνη απόφαση δεν υπάρχει»


Διαψεύδει, με δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας» και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης με την οποία ορίζεται ότι θα γίνονται διακοπές υδροδότησης σε πολίτες που χρωστούν στη Δ.Ε.Υ.Α.Δ. ποσά από 300 ευρώ και άνω, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., κ. Τάσος Χατζηγιάννης.
Η δήλωση του κ. Χατζηγιάννη φιλοξενήθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ των «Χ» στο φύλλο της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου είπε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., η οποία μάλιστα λήφθηκε ομόφωνα. Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν αυτή η απόφαση λήφθηκε μέσα στο 2022, απάντησε καταφατικά, αλλά διευκρίνισε: «Δεν κόβουμε εύκολα το νερό για ποσά των 300 ευρώ».
Ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε στα «Χ» ότι ουδέποτε υπέγραψε ή συμφώνησε σε τέτοια απόφαση, αλλά και ότι τέτοια απόφαση, και μάλιστα ομόφωνη, δεν υπήρξε ούτε το 2022, ούτε και το 2021. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εφαρμογή τέτοιων πρακτικών πιθανόν προέρχονται από τον κανονισμό λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. του 2010 ή του 2011. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι είναι ξεκάθαρα αντίθετος, αναφέροντας ότι, ακόμα και σε ανεπίσημες συζητήσεις που έγιναν για τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ., επικρατούσε η άποψη ότι δεν θα πρέπει να κόβεται το νερό στα νοικοκυριά, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, αλλά θα πρέπει να διεκδικηθούν οι οφειλές των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Την κατεύθυνση αυτή, σε επίπεδο συζητήσεων τουλάχιστον, επιβεβαίωσε στα «Χ» και ο κ. Μ. Μλεκάνης.
Το προφανές πάντως είναι ότι, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., υπάρχουν και οι πολίτες οι οποίοι αναφέρουν ότι τους έγινε διακοπή της υδροδότησης, λόγω χρεών προς τη δημοτική επιχείρηση, για ποσά περίπου 300 ευρώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, πέρα από τις προθέσεις των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί και από την οποία προκύπτει ότι διακοπές στην υδροδότηση για τέτοια ποσά έγιναν.

Η άποψή μας
Η δημοτική επιχείρηση μπορεί να έχει να λαμβάνει σημαντικά ποσά από οφειλές πελατών της, που ίσως είναι κρίσιμες για την ομαλή λειτουργία της, αλλά θα έπρεπε ίσως να αρχίσει να σκέφτεται πώς θα εισπράξει αυτές τις οφειλές, πρώτα από τις μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως από αυτές που οφείλουν σημαντικά ποσά από καταναλώσεις νερού.
Οι δε διακανονισμοί που ισχύουν για τους οφειλέτες είναι ευεργετικοί μεν, αλλά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποια δυνατότητα αποπληρωμής. Αν αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, τότε οι όποιοι διακανονισμοί οφειλών δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις, πολλώ δε μάλλον όταν ένα μεγάλο μέρος των πολιτών καλείται να σηκώσει δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη λόγω της μεγάλης ακρίβειας αλλά και της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ