Εσύ που ήσουν όταν έπεσε το μαύρο στο MEGA;

0
6524

Λίγο πριν τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2013 διεκόπη η εκπομπή σήματος της ΕΡΤ από τις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες σε όλη την Ελλάδα, με την επέμβαση των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης σε κάποιους πομπούς.
Τρεις μήνες μετά το «μαύρο» στις, 11 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών. Ο καλλιτεχνικός κόσμος από την πρώτη μέρα, συμπαραστεκόταν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δίνοντας καθημερινά συναυλίες στο Ραδιομέγαρο. Βουλευτίνες ανεβασμένες στα κάγκελα της περίφραξης διαδήλωναν υπέρ των εργαζομένων και κατά της κυβερνητικής απόφασης.
Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, στις 2.11 π.μ. το τηλεοπτικό κανάλι MEGA σταμάτησε να εκπέμπει.
Οι εργαζόμενοι του MEGA που βρίσκονταν έως την τελευταία στιγμή στο «Μεγάλο Κανάλι» κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη στιγμή που έπεφτε το «μαύρο», ενώ μέσω των social media ανήρτησαν φωτογραφίες με λεζάντες όπως «Αγκαλιασμένοι είδαμε το τέλος του».
Όχι δεν είναι ίδιες οι δύο περιπτώσεις. Την ΕΡΤ την είχε κλείσει η τότε πολιτική ηγεσία «εν μία νυκτί» ως κοστοβόρα και ασύμφορη για το δημόσιο και τους Έλληνες. Η επόμενη, ως γνωστόν, λίγο αργότερα, την ξανάνοιξε ως απαραίτητη για την πολυφωνία και το επίπεδο ενημέρωσης που προσφέρει. Το MEGA το έκλεισαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επέλεξαν να στηρίξουν άλλες πηγές παροχής δημοσιότητας, πλούτου και επηρεασμού της κοινής γνώμης στη χώρα.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως, υπήρξαν εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, χωρίς δουλειά, στο δρόμο. Οι μεν, έχοντας την υποστήριξη κομμάτων, καλλιτεχνών, διανοουμένων γρήγορα «αποκαταστάθηκαν», οι δε, μη έχοντας την ουσιαστική υποστήριξη κανενός, έμειναν μόνοι να παλέψουν και τελικά έχασαν. Οι μεν εργαζόταν στη «δημόσια» τηλεόραση οι δε στην «ιδιωτική».
Είναι εκεί, κοντά στα ξημερώματα, που πέφτει πάντα το «μαύρο» στις οθόνες, στις ελευθερίες, στα δικαιώματά μας και εν τέλει στη ζωή μας.
Και δεν ρώτησε κανείς και κυρίως καμιά «εσύ που ήσουν όταν έπεσε το μαύρο στο MEGA;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!