Κανένα παιδί χωρίς βιβλίο αυτά τα Χριστούγεννα

0
15873

Τέσσερα βιβλιοπωλεία της Δράμας συμμετέχουν σε μια εκπληκτική δράση ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας

Η δράση λέγεται «Μανταρίνι» και, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της, οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να αγοράσουν ένα βιβλίο της αρεσκείας τους από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς (το οποίο πρέπει να συμμετέχει στη δράση Μανταρίνι). Στη Δράμα συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: «Μανιφέστο», «Μια φορά κι έναν καιρό» -storyland.gr, «Topquark» και «Βιβλιογνώση».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα φόρμα στον σύνδεσμο https://thisisus.gr/drasi-mantarini-kanena-paidi-xoris-bib…/ με στοιχεία για το παιδί τους, σχετικά με τα βιβλία που του αρέσουν. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα το βιβλίο που αγόρασαν οι γονείς θα ταξιδέψει σε έναν μικρό «βιβλιοφάγο» αναγνώστη. Ταυτόχρονα όμως θα έρθει και ένα βιβλίο στο δικό τους παιδί από κάποιον άλλο που συμμετείχε στη δράση «Μανταρίνι». Με λίγα λόγια η τέλεια έκπληξη για τα φετινά Χριστούγεννα.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το «Thisisus.gr» μαζί με την ομάδα «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» διοργανώνουν τη «Δράση Μανταρίνι – Κανένα παιδί χωρίς βιβλίο αυτά τα Χριστούγεννα» η οποία απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο, τα παιδιά και τα Χριστούγεννα. Σκοπός της δράσης είναι να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία, καθώς και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, όλης της χώρας, ανταλλάσσοντας παιδικά βιβλία με έναν άγνωστο φίλο.

Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος:
1. Δημιουργήστε το αναγνωστικό προφίλ του παιδιού σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου. Στην ίδια φόρμα επιλέγετε και το βιβλιοπωλείο από το οποίο θα κάνετε την αγορά.
2. Για να είναι ενεργή η συμμετοχή σας θα πρέπει να αγοράσετε ένα παιδικό βιβλίο για τον άγνωστο φίλο σας από το βιβλιοπωλείο της επιλογής σας. Η αγορά μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά. Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι είναι μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουν να αναφέρουν κατά την αγορά του βιβλίου ότι αυτή γίνεται για τη «δράση Μανταρίνι».
3. Από τις 5 Δεκεμβρίου και μετά, το παιδικό βιβλίο που αγοράσατε θα σταλεί στον παραλήπτη του ενώ εσείς θα περιμένετε να παραλάβετε το δικό σας.

Προσοχή: για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα πρέπει να ολοκληρώσουν όλα τα παραπάνω βήματα. Σε περίπτωση που κάποιος δηλώσει συμμετοχή και δεν προβεί σε αγορά βιβλίου, η συμμετοχή του ακυρώνεται. Οι συμμετέχοντες στη δράση θα μπουν σε κλήρωση για επιπλέον 10 βιβλία, δωρεά της ομάδας «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ