«Όταν το Σατυρικόν Δράμα… συνάντησε τις Βάκχες»

0
1132

Συμπόσιο τέχνης και θεάτρου από την Πέμπτη 30/6 έως και την Τετάρτη 6/7


Οργάνωση: ΑΜΚΕ Roots
Συνδιοργάνωση: Δήμος Παρανεστίου & ΚΠΕ Παρανεστίου

– Θεατρική πράξη πλαισιωμένη με μουσική και δημιουργική γραφή
– Διακοπές στο βουνό με παραποτάμιες διαδρομές στην καταπράσινη περιοχή του ποταμού Νέστου για έμπνευση, χαλάρωση και δημιουργία.
– Εργαστήρια Τέχνης (Τάσος Ράτζος, Κώστας Βόμβολος, Σαμαρτζίδου Ανθή)
– Δράσεις στη φύση (ΚΠΕ Παρανεστίου)
– Επικοινωνία

Ένας καινοφανής Θεός. Νεόκοπος, γλεντοκόπος και εκμαυλιστής. Ένας Διόνυσος που θέλει να αποδείξει τη θεϊκή του καταγωγή, από τη μία πλευρά, και να παγιώσει τη λατρεία του, από την άλλη.
Παίρνει την όψη θνητού και μεταμορφώνεται σε άνδρα. Ακολουθεί τη ροή των πραγμάτων. Από τη Δράμα έως τη Θήβα σε μια ρέουσα πορεία.
Μαζί του μια τρελή πομπή. Σάτυροι, Μαινάδες και Βάκχες. Θορυβώδεις και εκστασιασμένοι. Απόλυτα πιστοί, μύστες και οπαδοί του νέου θεού. Κυλούν όλοι μαζί μέσα στον οίστρο του Διονύσου. Φλύαροι και ρέοντες, όπως το νερό, όπως το κρασί.
Δύο κείμενα που συναντιούνται σε μια πράξη. Μια πράξη θεατρική, πλαισιωμένη με τις δικές της τελετουργίες. Λόγος, μουσική και γραφή.
Σκηνικός τόπος η Δράμα. Ρέουσα και περιρρέουσα. Μαγεμένη πάντα από τους ήχους του νερού, τις μυρωδιές του κρασιού και την λατρεία του αγαπημένου θεού της ζωής και της χαράς.
Τέλος Ιουνίου με 6 Ιουλίου. Λίγο μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο, το Σατυρικόν Δράμα συναντά τις Βάκχες στην Παρανέστια γη. Φύση, θεατρική πράξη, συνάντηση, γνωριμία, μουσική και γραφή.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εμψυχωτές, μουσικούς, φοιτητές και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους έκφραση.

Πληροφορίες:
Αθηνά Παπαδοπούλου 6948204131
Νίκη Δισλία 6978441914

Σελίδα στο Facebook: ΡΡΟΕΣ (@rroesdrama)

 

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ των «Χ» εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ