Τα «Χρονικά της Δράμας» και η προάσπιση της Δημοκρατίας

0
1168

Του Κωνσταντίνου Μπλούχου, Βουλευτή Δράμας Ν.Δ.

Τούτες τις μέρες, τα «Χρονικά της Δράμας», η εφημερίδα του λόγιου εργάτη των γραμμάτων, της είδησης και του τόπου μας, του μακαρίτη Νίκου Σιμόπουλου, κλείνει έναν συμβολικό κύκλο 33 ετών δημιουργικής παρουσίας στην έγκυρη ενημέρωση, τον στοχασμό και τον αναστοχασμό των Δραμινών πολιτών.
Μια όμορφη πορεία, γεμάτη από την περιπέτεια της υπεράσπισης της αλήθειας, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς δειλίες και χωρίς ιδιοτέλειες. Ασυμβίβαστη καθημερινή έκδοση, η οποία αποτελεί σήμερα μια ολοκληρωμένη και καταξιωμένη εφημερίδα στη συνείδηση όλων ημών των αναγνωστών της.
Ως εκπρόσωπος της λαϊκής ετυμηγορίας των Δραμινών, δεν μπορώ να διανοηθώ τη δική μου καθημερινή λειτουργία χωρίς την μελέτη και την παρακολούθηση των δραμινών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χωρίς μελέτη της παρουσίασης των έργων ή των παραλείψεών μας, την κριτική που ασκείται, την παρουσίαση άλλων διαφορετικών ή συγκλινουσών απόψεων.
Αισθάνομαι πως όταν αναζητούμε ειδήσεις, πληροφορίες και άρθρα γνώμης, δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να αναζητούμε το αληθινό, γιατί μόνο μέσα από το αληθινό διαμορφώνουμε και την κατά το δυνατόν ακριβέστερη εικόνα για τον κόσμο γύρω μας και συνεπώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε σοφότερες αποφάσεις. Όποια μορφή και αν λαμβάνουν τα ΜΜΕ, εξακολουθούν να αποτελούν τον παράγοντα μέσω του οποίου κατανοούμε ή προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.
Η καλύτερη περίοδος της σύγχρονης Ελλάδας, η περίοδος της Μεταπολίτευσης, από την πτώση της δικτατορίας το 1974 μέχρι σήμερα, καταγράφεται στη συνείδηση πολλών συμπολιτών ως περίοδος απαξιωμένη, λόγω της παρελθούσης κρίσεως. Ασφαλώς ουδέν ψευδέστερον. Διότι σε τούτη την περίοδο άνθησαν όλα τα λουλούδια του κήπου (ενδεχομένως με κάποια παράσιτα) και στο δρόμο αυτό, ως βασικό μας όχημα είχαμε τον Τύπο, πανελλήνιο και περιφερειακό.
Η Δημοκρατία τα τελευταία 47 χρόνια, ως πολίτευμα και ως άθλημα κατά κεφαλήν καλλιέργειας του Έλληνα πολίτη εγκαθιδρύθηκε με τρόπο στέρεο. Επιτυχία αυτής της λαμπρής περιόδου ήταν η εθνική συναίνεση, η εθνική συστράτευση, η εθνική στρατηγική.
Η πρόκληση πλέον, για την έτι περαιτέρω εδραίωση της Δημοκρατίας και της δημιουργικής πολυφωνίας στον τόπο μας, ιδιαζόντως στο χώρο του Τύπου, είναι να προτάξουμε ένα μεγάλο «Όχι» στη δημαγωγία, τον λαϊκιστικό βερμπαλισμό, την έωλη συνωμοσιολογία, την αναίδεια, την ενίσχυση και την θωπεία των ολιγογραμμάτων συμπολιτών χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Και να δώσουμε την εθελούσια συγκατάθεσή μας στην άνοδο του πνευματικού μας επιπέδου.
Είπαμε… Ο δείκτης ποιότητας μιας Δημοκρατικής Πολιτείας είναι, ιδιαίτερα, η κατά κεφαλήν καλλιέργεια. Τα «Χρονικά της Δράμας» τα τελευταία 33 χρόνια αποτέλεσαν την πλέον έμπρακτη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Πλέον, ανθρωπίνως χωρίς την παρουσία του μακαρίτη Νίκου Σιμόπουλου, το επιτελείο της καλής εφημερίδας συνεχίζει την προσπάθεια. Για μια Δράμα φωτισμένη, δημοκρατική, μετριοπαθή, ενημερωμένη και κυρίως πνευματική. Εύχομαι ζεστόκαρδα στην όμορφη αυτή οικογένεια του Τύπου, καλή συνέχεια και ανταπόδοση σε κάθε καλό κόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!