Ανεμοδείκτης 12-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
4234

Η ΔΗΜΟΣΙΑ Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Δήμητρα Στεφανίδου θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του παιδικού της βιβλίου, με τίτλο “Ο Λούπυ Πυγολαμπίδας και το φως του φεγγαριού”. Η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας. Για το βιβλίο, θα μιλήσει η συγγραφέας καθώς και η Δρ. Κατερίνα Σαραφίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, όπως και η κα Μαίρη Ελευθερίου, Ψυχολόγος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και δραστηριότητες για παιδιά, με αφήγηση βιβλίου και κατασκευές.

ΤΟ Public και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου “Όπου και να ταξιδέψω – Περπατώντας σε 24 πόλεις”, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00 στον 1ο όροφο και στον χώρο του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Αθλητισμού Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, εκπαιδευτικός, Δ/ντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Ο κος Βατόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

ΣΤΗΝ 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Έρντινγκ (Erding) της Βαυαρίαςστην συνάντηση Δημάρχων και άλλων αρχών από την Γερμανία και την Ελλάδα συμμετείχε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου. Στην συνάντηση ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην περιβαλλοντολογική εκπαίδευση των νέων. Έγινε αναφορά και σε άλλα θέματα που αφορούν τους Δήμους. Επίσης βάση δόθηκε και στις σχέσεις της Βαυαρίας με την Ελλάδα μιας και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη τους. Στις προθέσεις της Συνέλευσης είναι και η μελλοντική αδερφοποίηση Δήμων με παρόμοια χαρακτηριστικά ανέφερε αργότερα για ο Δήμαρχος Παρανεστίου.

ΕΠΙ ποδός είναι στην κυριολεξία καθημερινά, στον “πόλεμο” για την διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη και τις κοινότητες μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης. Τα προβλήματα πολλά και μοιάζουν μάλλον με «Λερναία Ύδρα» αφού δεν τελειώνουν παρά τις συνεχείς προσπάθειες και με δεδομένες τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Παρόλα αυτά ο Αντιδήμαρχος δεν το βάζει κάτω όπως φαίνεται.

ΕΠΑΝΩ σε σταθμευμένο ΙΧ επι της οδού οδού Περικλέους Κάβδα δίπλα στο κατάστημα της Εurobank έπεσε κορμός δέντρου που βρίσκεται επί του πεζοδρομίου. Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Κάτοικοι της περιοχής φέρονται να δήλωσαν ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν συμβεί και παλιότερα. Πολλοί αναρωτήθηκαν σε ποιον ανήκουν οι ευθύνες. Το ευτυχές είναι πάντως ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

ΚΑΙΡΟΣ είναι να αξιοποιηθεί περισσότερο το ιστορικό Οχυρό Λίσσε. Ορθά αποφάσισε να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Νευροκοπίου. Το οχυρό δεν είναι μόνο ένα πολύ σημαντικό ιστορικό σημείο αλλά και χώρος που λόγω ακριβώς των ιστορικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν σε αυτό μπορεί να προσδώσει επισκεψιμότητα, αναγνωρισιμότητα και οφέλη συνολικά για τον Δήμο Νευροκοπίου εφόσον υπάρξει σωστός σχεδιασμός. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου Γιάννη Κυριακίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!