Ανεμοδείκτης 25-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1090

ΣΑΝ χθες 24 Σεπτεμβρίου του 1937, γεννήθηκε ένα μεγάλο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου τον οποίο είχε την τύχη να φιλοξενήσει στην σύνθεσή της η Δόξα των μεγάλων επιτυχιών. Ο Τάκης Λουκανίδης που χαρακτηρίστηκε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές και έγραψε χρυσή ιστορία με την Δόξα και όχι μόνο, δεν είναι πια εδώ. Ωστόσο δεν ξεχάστηκε. Αφού πέραν των άλλων υπήρξε ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξαν τα ελληνικά γήπεδα αγωνιζόμενος σε πολλές θέσεις ακόμη και από αυτή του τερματοφύλακα.

ΣΤΗΝ Ένωση Κυριών Δράμας και στα εγκαίνια του του νεοαποκτηθέντος οχήματος που θα μεταφέρει το mobile school Mobile School παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπλούχος όπως και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2017 μέσω της Ένωσης Κύριων Δράμας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 18 χρόνων που ζουν και εργάζονται στο δρόμο καθώς και σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

 

Η ΠΡΩΤΗ συμμετοχή του σωματείου βετεράνων χειροσφάιρισης Δράμας σε τουρνουά στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η αποστολή βρέθηκε στην πόλη Ruma της Σερβίας από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, εκεί συμμετείχε συνολικά σε τέσσερις αγώνες και κατέλαβε την έβδομη θέση, σε σύνολο οκτώ ομάδων από τέσσερις χώρες, Σερβία, Ρουμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Αυτό που αξίζει να καταγραφεί είναι ότι στο σύνολο των ομάδων που βρέθηκαν στη Ruma προσφέρθηκαν ενημερωτικά έντυπα τουριστικού ενδιαφέροντος για την πόλη και το νομό της Δράμας, με όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες να δηλώνουν το ενδιαφέρον και την επιθυμία τους να επισκεφθούν την πόλη και το Νομό όπως έγινε γνωστό από το σωματείο.

ΤΗΝ προηγούμενη Κυριακή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε ποδηλατοπορία στο κέντρο της Δράμας με τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας και πολλών μικρών και μεγάλων φίλων του ποδηλάτου. Με την ευκαιρία της δράσης αυτής δεν μπορεί παρά να αναλογιστούν οι πάντες τις δυνατότητες που έχουν σήμερα οι ποδηλάτες για ευρύτερη χρήση του μέσου στην πόλη της Δράμας. Η πόλη είναι ιδανική σε ένα μεγάλο μέρος της για ποδήλατο αλλά…

ΔΕΝ είναι λίγες οι φορές που η πολιτεία και τα όργανά της κλείνουν μάτια και αυτιά σε ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί με αυτονόητο τρόπο. Είναι αυτές οι περιπτώσεις που εμφανίζεται, όχι λίγες φορές στην Ελλάδα, ο «από μηχανής θεός» και τα προβλήματα λύνονται χωρίς την παρέμβαση των αρμοδίων. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έδωσε τελικά την απάντηση που έπρεπε στο πρόβλημα ύπαρξης ενός σύγχρονου σκοπευτηρίου για της προπονήσεις της Άννας Κορακάκη και του αδερφού της Διονύση στη Δράμα χάρη στην κίνηση του Άρη Θεοδωρίδη.

ΚΑΙ στην Ιαπωνία αλλά και την Σιγκαπούρη θα φθάνει πλέον το δραμινό μέλι. Ειδικότερα το μέλι λεβάντας που παράγει ο δραμινός Βασίλης Ζαβούνης και η σύζυγός του Κατερίνα οι οποίοι διοχέτευσαν το συγκεκριμένο μέλι για πρώτη φορά στους Έλληνες καταναλωτές πέρσι. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης ακούγεται ότι ετοιμάζονται για “γλυκιά” εισβολή στην ιαπωνική αγορά.

ΣΤΟ γραφείο του υποδέχτηκε χθες τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αλέξανδρο Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, μετά του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Μιχάλη Αμανατίδη και τα μέλη των δυο οργάνων. Αντάλλαξαν απόψεις και τέθηκαν θέματα, που σχετίζονται με την πόλη όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση. Στα συμπεράσματα δε, ήταν ότι οι συνεργασίες και οι συλλογικοί αγώνες αποτελούν κοινό στόχο για την επίλυση προβλημάτων, είπε αργότερα ο Δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here