Ανεμοδείκτης 30-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1976

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ του γειτονικού Δήμου Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας Βλαντιμίρ Μοσκώφ εξελέγη για 7η φορά στο ίδιο αξίωμα όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που έγιναν στην γείτονα χώρα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Στις όγδοες δημοτικές εκλογές που έγιναν μετά την πτώση του Ζίφκοφ προσήλθαν στις κάλπες περίπου 3 εκ πολίτες. Ο κύριος Βλαντιμίρ Μοσκώφ επανεξελέγη ξεπερνώντας σε ποσοστό το 70% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (έγινε την περασμένη Πέμπτη) η συμμετοχή του Δήμου Δράμας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I για την δημιουργία του Παιδικού Σταθμού στην Χελμού συνολικού προϋπολογισμού σύμφωνα με σχετική μελέτη των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, 1.100.000 ευρώ με ΦΠΑ καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού προϋπολογισμού 131.295,66 ευρώ με ΦΠΑ. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ειπώθηκε ότι πρέπει να εξεταστεί η πρόταση γιατί, η χρηματοδότηση αφορά σχολικά κτίρια και πιθανόν να έχει τροποποιηθεί και ίσως να μην μπορεί να ενταχθεί ο παιδικός σταθμός. Μάλιστα επειδή είναι έτοιμη η μελέτη για το νηπιαγωγείο Ξηροποτάμου, πρότειναν, εκτός από τον παιδικό σταθμό επί της οδού Χελμού, να αποφασίσει την ένταξη του νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ σήμερα στις 18.00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εκτός ημερήσιας διάταξης αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της επικείμενης διοργάνωσης της Ονειρούπολης το οποίο προκάλεσε αντιπαραθέσεις χθες στα γραφεία της ΔΕΚΠΟΤΑ μεταξύ του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης και των εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κυρίως στα θέματα που αφορούν το μητρώο εθελοντών και τους διαγωνισμούς για τα παιχνίδια στο εμπορικό τμήμα της Ονειρούπολης.

ΣΕ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού διδασκόντων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού και οργανωτικού έργου, το οποίο καθορίζεται με σύμβαση, για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, (με την επιφύλαξη της ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων), για την κάλυψη αναγκών διδασκαλίας του μαθήματος “Δασική – Περιβαλλοντική Πολιτική” αποφάσισε να προχωρήσει η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στη Δράμα.

ΤΕΛΙΚΑ η Δράμα έχει κόσμο και μάλιστα αρκετό. Το διαπιστώνει κανείς στις εθνικές επετείους, στις παρελάσεις και κατά την διάρκεια της Ονειρούπολης. Εκδηλώσεις κατά την διάρκεια των οποίων η οδός Εθνικής Αμύνης και το κέντρο της πόλης σφύζει πραγματικά από ζωή. Εάν αυτή η κίνηση υπήρχε και τις καθημερινές στα καταστήματα της πόλης οι καταστηματάρχες θα ήταν απολύτως ευτυχείς.

ΠΗΓΕ για να κάνει ένα δεύτερο Μάστερ στην Αγγλία για δώδεκα μήνες και τελικά έμεινε εκεί για 30 χρόνια και διέπρεψε ερευνητικά η κορυφαία δραμινή επιστήμονας Δήμητρα Συμεωνίδου που βραβεύτηκε την Δευτέρα από το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου. Πολλοί είναι οι νέοι επιστήμονες από την πόλη μας που ακολούθησαν την ίδια περίπου διαδρομή για το εξωτερικό. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε πάντοτε οι άνθρωποι μένουν εκεί που τους δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν και όχι λίγες φορές να μεγαλουργήσουν. Ειδικά οι νέοι επιστήμονες… και σε αυτό τον τομέα η χώρα μας έχει τεράστιο πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ